21 Haziran 2014 Cumartesi

Her Yıldız Bir Gün Söner

Sabah yıldızları bile...

Yağmur... Ne güzelsin! Aynı 
Shakespeare dizeleri gibi...





Yağmuru seviyorum diyorsun, 
Yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun... 
Güneşi seviyorum diyorsun, 
Güneş açınca gölgeye kaçıyorsun... 
Rüzgarı seviyorum diyorsun, 
Rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun... 
İşte, bunun için korkuyorum; 
Beni de sevdiğini söylüyorsun...
William Shakespeare



AKLIMA TAKILDI DA 
İnsan değişir mi hiç? Bir insan aynıdır. Ama biz değişiriz belki de. Bu da doğal olarak insanların değişmesine yol açmaz mı zaten? Herkes neden garip davranıyor sanki? Bütün insanlar değişir. En yakınınızdakiler bile. Bir dakikanızın dahi ayrı geçmediği insanlarla aranıza uçurumlar girer. En nefret ettiğiniz insanlarla samimi olabilirsiniz. Hayat bu. Akıp gidiyor. Yaşamak için bile çok kısayken birazcık bencil davranmıyor muyuz sanki? Yoksa çok mu bencil davranıyoruz? Sorun ne peki? Tutarsızlık? Sevgisizlik? Çok sevmek? Çok değer vermek? Belki de hepsi belki de hiçbiri. Cevabını asla bilemeyeceğiniz soruların arasına isterseniz bunu da ekleyin. Ama tam şuanda Blog tanımını bir kez daha okumanızı tavsiye ederim.

İNSANLAR DEĞİŞİR
Herkes değişir. Etrafınızdaki insanlar. Sizi sevenler, sevdiğini söyleyip arkanızdan iş çeviren insanlar bile değişir. Değişmeyen tek şey bütün tek düzeliğiyle devam eden hayattır. Hayatınızı farklı kılmak sizin elinizde olan bir şey de olsa hayatınızdaki insanların hayatlarına müdahale edemezsiniz. Üzgünüm. Bu böyle. 
Herkes bir gün size sırtını çevirir. Herkes bir gün gider. Ve herkes bir gün pişman olur. 


YAZ YAĞMURLARI İÇİN 
Hiç sizin için şiir yazan birisi oldu mu? Bunu düşünün. Olduysa ne mutlu size. Sizin için şiir yazan biri sizi sevmiştir. Belki hala seviyordur belki sevgisi çoktan tozlu sayfalara karışıp bir üflemeyle yok olmuştur. Üzülmeyin. Sizi canından çok seven kimse yoktur -aileniz dışında- varsa bile o da bir gün sizi bırakıp gider. 


KÜÇÜK BİR HATIRLATMA
En son ne zaman kendinizi düşündünüz? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder